Valcea

Transalpina Ski Resort

Peste 1000 de turişti au fost prezenţi luni, la redeschiderea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, a declarat primarul staţiunii Voineasa, Gheorghe Stanciu.

„Şi la ora asta se schiază pe pârtie. În sfârşit, după ce iarna a venit, cum se spune la Vidra, iubitorii sporturilor de iarnă au unde să schieze, pe cea mai modernă pârtie de schi din România. Vestea bună este că, la sfârşitul anului, Guvernul a alocat 17,5 milioane lei pentru plata arieratelor pentru pârtia de schi, deci Primăria Voineasa respiră uşurată după ce, doi ani, am fost în executare silită,  cu conturi blocate. Acum altfel se pot gândi proiectele de turism, zona va respira alt aer, avem toate premisele ca, în zona Transalpina Ski Resort, să apară cu adevărat o staţiune similară celei din Austria”, a declarat, luni după amiază, primarul Gheorghe Stanciu.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro.
La sfârşitul anului trecut, guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat, parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Acesta a fost inaugurat în 2012 şi include trei pârtii de schi cu trei instalaţii aferente – instalaţia Telegondolă este de tip N, lungimea pârtiei este de 363 m (până la cota 1 850 m), cu grad de dificultate mare, pe Vârfurile Bora şi Coasta Benghii, instalaţia de Telescaun este amenajată de-a lungul a 1.232 m de pârtie de dificultate redusă, iar cea de teleschi, pe 730 m de pârtie de aceeaşi dificultate.

Domeniul se află în staţiunea Voineasa, în zona Obârşia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea. (antenasatelor.ro)

ads

share

Revista nr. : 37 - Februarie 2016

Arhiva revista

Cautare

Cautare 24plus

Vremea

Nu pot accesa API-ul Vremea

Evenimente Valcea

Nu exista evenimente

Contact: +40 745 537 715 | +40 744 623 879 

Email : contact@24plus.ro

            


Copyright © 2014 24plus.ro. Toate drepturile rezervate.
Reproducerea oricarui material de pe acest site este interzisa fara acordul scris.

Page rendered in 63.6 msecs / Memory usage 3670 Kibytes